Практично кожен власник девайсів Apple щодня використовує lightning-кабель. Наприклад, для зарядки iPhone, iPad, iPod, AirPods або для синхронізації даних. Іноді цей кабель втрачається або ламається через часте використання, і тоді користувач постає перед вибором нового аксесуара – якісного і довговічного.

Розповідаємо, як обирати надійний lightning-кабель.

Що таке MFi-сертифікація і чому це важливо?

Права на роз’єм Lightning належать Apple. Це означає, що сторонні виробники не можуть легально взяти й почати продавати аксесуари з таким роз’ємом – тільки після отримання сертифікації MFi (Made for iPhone, iPad, iPod) від Apple.

Для цього потенційний партнер повинен виконати значний ряд вимог, зробити тести на відповідність і безпеку. Якщо отримані результати відповідають критеріям Apple – компанія зможе ставити значок MFi на упаковці свого продукту. Він означає, що аксесуар відповідає найвищим стандартам якості та гарантовано буде працювати з продукцією Apple.

В Україні MFi-аксесуари можна купити в магазинах iSpace. Звертайте увагу на бренди Belkin, Moshi, Native Union, Nomad, Innocent, Satechi й інші.

Як перевірити сертифікацію MFi?

Іноді недобросовісні продавці маркують свої аксесуари логотипом MFi, хоча ніякої ліцензії у них немає. В першу чергу вас повинна насторожити занадто низька вартість. Сама програма ліцензування MFi, якісні та безпечні матеріали виготовлення не можуть коштувати дешево.

Щоб переконатися, що у вас в руках якісний продукт, зайдіть на сайт Apple. Там є спеціальний сервіс, де можна ввести назву бренду або конкретну модель кабелю (або інших пристроїв) і перевірити її наявність в списках. Якщо виробника в них немає, значить аксесуар не був ліцензований.

Кабелі без сертифіката MFi використовувати небезпечно?

Не обов’язково. Але при використанні несертифікованих аксесуарів можуть виникнути проблеми:

– Пошкодження пристрою;

– Неможливість зарядити гаджет або передати файли;

– Пошкодження роз’єму (коннектор може перегрітися або відламатися прямо в гнізді);

– Втрата сумісності з пристроєм після оновлення ПЗ.

Не варто гнатися за примарною економією і ризикувати своїми девайсами. Аксесуари з маркуванням MFi – це гарантія коректної і довгої служби ваших пристроїв.

На що ще звернути увагу?

Зарядні кабелі бувають круглі, плоскі і кручені (пружинки). Круглі – найпопулярніші, вони досить міцні, хоча плутаються і можуть переламувати в місці вузлів. Плоскі займають мало місця і майже не заплутуються. Це ідеальний варіант для частих поїздок. А кручені шнури добре тягнуться (це зручно, наприклад, в машині або при використанні powerbank). Але зате якщо вони заплутаються, вам дуже знадобляться міцні нерви.

При виборі кабелю важлива не тільки форма, але і матеріали обплетення. Найпопулярніші – це пластик, текстиль і метал. Пластик використовує сам Apple. Він пружний, зносостійкий і легко згинається. Найбільш міцне обплетення – металеве. Але такі кабелі ковзають і практично не гнуться, тому можуть заважати в сумці або в кишені. Тканинне покриття досить еластичне: такі шнури не лопаються, добре згинаються і підходять для постійного носіння з собою.

Читайте також:

Екосистема Apple: чому це важливо для компанії й чим зручно для вас?

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *