Люди, які користуються відразу декількома девайсами Apple, навряд чи перейдуть на іншу платформу.  І справа не у звичці. Просто ці гаджети об’єднані в єдиний продуманий організм – екосистему Apple. І чим більше продуктів у неї входять, тим зручніше ними користуватися.

7 найпопулярніших функцій екосистеми

Екосистема Apple – це безшовна взаємодія всіх ваших пристроїв бренду. iPhone, iPad, Apple Watch, MacBook, Apple TV і розумна колонка HomePod на програмному рівні пов’язані між собою. І ось як це спрощує життя.

1. Handoff

Ця функція дозволяє почати працювати на одному пристрої Apple, а продовжити на іншому. Наприклад, ви читаєте сайт на комп’ютері, але вам пора йти. Ви натискаєте на кнопку – і продовжуєте читати з того ж місця на смартфоні. Крім того, відкриті вкладки в Safari відображаються на всіх підключених пристроях. Зручно, чи не так?

2. Універсальний буфер обміну

Дозволяє скопіювати текст, фото, посилання на одному девайсі, а вставити їх – на іншому. Єдина умова – вони повинні знаходитися мінімум поруч.

3. AirDrop

Спрощує і прискорює передачу даних між пристроями Apple. Щоб скинути одному фото, відео, документ або посилання знадобиться всього три кліка. І це буде набагато швидше, ніж відправляти їх через соцмережі, месенджери або флешки. Таким же чином можна передавати файли на свої пристрої Apple.

Технологія використовує Wi-Fi, Bluetooth, а передача здійснюється по зашифрованому каналу: не хвилюйтеся щодо безпеки.

4. Стільникові виклики

Коли вам хтось телефонує, то задзвонить вся техніка Apple, яка підключена до одного Apple ID. І ви зможете відповісти з будь-якого пристрою. Тому ви не пропустите дзвінок, навіть якщо ваш iPhone зараз в беззвучному режимі або лежить в іншій кімнаті.

5. Синхронізація паролів Wi-Fi

Якщо ви ввели пароль від вашого Wi-Fi на своєму iPhone, то вам не доведеться ще раз вводити його на Mac або на iPad. Гаджети самі підтягують дані мережі.

6. Sidecar

Ви можете використовувати iPad як додатковий монітор для комп’ютера Apple. Це зручно, якщо вам потрібно більше робочого простору або ви хочете вивести зображення на сенсорний екран. А при підключенні Apple Pencil ваш iPad перетвориться в графічний планшет.

7. Камера Continuity

Дозволяє за допомогою iPhone або iPad відсканувати документ або зробити фото – і зображення моментально з’явиться на Mac. Не потрібно нічого синхронізувати або переносити картинку вручну – просто розташуйте Mac і iPhone поруч.

Як все працює?

Все вже готове до використання прямо з коробки. Вам не потрібно завантажувати додатковий софт або розбиратися в настройках. Досить увійти в один iCloud і використовувати однаковий Apple ID. А також включити Wi-Fi, Bluetooth.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

iMac на М1 для роботи та навчання: потужність з запасом на багато років вперед

Супергерой серед планшетів: iPad Pro на чіп М1 для роботи та навчання

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *